Недадените

Недадените

СЕРИЙНИЯТ ФИЛМ „НЕДАДЕНИТЕ” Е ВДЪХНОВЕН ОТ ЕДНО ОТ НАЙ-ГЕРОИЧНИТЕ СЪБИТИЯ В НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ – СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ ОТ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА ПРЕЗ ПЕРИОДА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. СЕРИАЛЪТ ВКЛЮЧВА ВСИЧКИ ПО-ЗНАЧИМИ СЪБИТИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА МЕЖДУ 1940 И 1945 ГОДИНА.

 

ПРЕЗ МАРТ 2013 ГОДИНА СЕ НАВЪРШВАТ 70 ГОДИНИ ОТ ВРЕМЕТО, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ, МАКАР И РАЗЛИЧНИ В СВОИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ ПРИСТРАСТИЯ, ОТКАЗВАТ ДА БЪДАТ БЕЗУЧАСТНИ СВИДЕТЕЛИ НА ОПИТИТЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ГЕНОЦИД НАД ЧАСТ ОТ ТЕХНИТЕ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ. УНИКАЛНАТА ИСТОРИЯ Е ФИЛМИРАНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ. ВСИЧКИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ В СЕРИАЛА СА ХРОНОЛОГИЧЕСКИ, ФАКТОЛОГИЧЕСКИ И ИСТОРИЧЕСКИ ДОСТОВЕРНИ. СЦЕНАРИЯТ НА 12 СЕРИЙНИЯТ ФИЛМ СЕ РАЗВИВА ПАРАЛЕЛНО В ТРИ СЮЖЕТНИ ЛИНИИ – СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА, ЕТАПИТЕ, ПРЕЗ КОИТО ПРЕМИНАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА ДА СПАСИ СВОИТЕ ЕВРЕИ И СЪДБАТА НА ДВЕ ЕВРЕЙСКИ СЕМЕЙСТВА.

 

„НЕДАДЕНИТЕ” ЗАПОЗНАВА СВЕТА С БЪЛГАРСКИЯ ПОДВИГ И СЪЩЕВРЕМЕННО ПРИПОМНЯ НА ЗРИТЕЛИТЕ СЛАВНИТЕ И ДОСТОЙНИ ПОСТЪПКИ НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ – СПАСЯВАНЕТО НА 48 000 ЧОВЕШКИ ДУШИ. БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В СВЕТА, КОЯТО НЕ ДАВА НИТО ЕДИН ОТ СВОИТЕ ЕВРЕИ НА ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА. В ЛЕНТАТА, КОЯТО ОТ МАРТ МЕСЕЦ СЕ ИЗЛЪЧВА ПО БНТ, ЗРИТЕЛИТЕ ЩЕ СТАНАТ СВИДЕТЕЛИ НА МНОЖЕСТВО ДОКУМЕНТАЛНИ КАДРИ ОТ ЕПОХАТА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ОБРАЗОВАТЕЛЕН, ВНУШАВАЩ И ЗАВЛАДЯВАЩ СЮЖЕТЪТ НА „НЕДАДЕНИТЕ” НИ ПРЕНАСЯ В ЕПОХАТА НА 40-ТЕ ГОДИНИ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК.

Блек Брос Саунд участва във филма със пълен аудио съпорт. От многоканалния запис на терен , до постпрукцията в нашите звукозаписни студия.